Oostenrijkse goulashsoep

Oostenrijkse goulashsoep

300 gram rundvlees
2 uien, gesnipperd
2 rode paprika’s in stukjes
100 gram magere spekblokjes
1 eetlepel milde paprikapoeder
2 eetlepels azijn
1 klein blikje tomatenpuree
1 theelepel kummel (karwijzaad)
2 teentjes knoflook, fijngehakt
3 middelgrote aardappelen in blokjes
2 runderbouillonblokjes
1 liter water
1 el olie
1 el olijfoli
1 tl marjolein
2 gedroogde laurierblaadjes
1 fijngehakte rode peper

Zet een grote (braad)pan op middelhoog vuur. Verhit 1 el boter met 1 el olie. Snij het vlees in dobbelstenen van ongeveer 1,5 centimeter. Laat eventueel vet eraan zitten, want dit heb je nodig voor de smaak. Kruid het vlees met zout en peper en bak rondom goudbruin.

Schep het vlees uit de pan en bak de spekjes in de overgebleven boter/olie. Voeg daarna de ui, knoflook en paprika toe en fruit deze kort mee.

Voeg de kruiden en tomatenpuree toe en bak deze 3 minuten mee. Doe daarna het vlees (met vocht) terug in de pan en voeg water, azijn en de bouillonblokjes toe.

Breng aan de kook en zet de pan daarna op de kleinste pit op laag vuur. Laat het geheel 2 tot 3 uur zachtjes pruttelen.

Kijk na 2 uur of het vlees zacht geworden is. Is dat het geval, dan is de soep bijna klaar en kun je de aardappelblokjes toevoegen. Deze moeten nog een half uur mee pruttelen. Is het vlees nog niet zacht, laat de soep dan nog langer pruttelen.

Serveren met desembrood met roomboter.

Eet smakelijk! Ik zie u graag terug op ernakookt.nl.
Heeft het u goed gesmaakt? Hebt u een mooie foto van uw gerecht of heeft u opmerkingen over een recept? Dan kunt u dit delen op http://www.facebook.com/ernasrecepten

print dit recept

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *