Appelkruimeltoetje

Appelkruimeltoetje

1 kilo goudreinetten
2 tl kaneel
75 gr. donkere basterdsuiker
150 gram bloem
150 gram rietsuiker
100 gram havermout
150 gram roomboter
Mespuntje zout

Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een ovenschaal in. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snij in stukjes. Schep de appel om met de kaneel en basterdsuiker. Verdeel over de bodem van de ovenschaal. Meng de bloem, rietsuiker, havermout en zout. Snij de boter in kleine blokjes en kneed snel tot een kruimeldeeg.Strooi over de appelstukjes. Zet in het midden van de oven en bak 20-30 minuten tot de kruimellaag goudbruin en knapperig is.

Je kunt variëren door rozijnen toe te voegen, abrikoos of ananas.

Serveren met vanillesaus of een bolletje roomijs.

Eet smakelijk! Ik zie u graag terug op ernakookt.nl
Heeft het u goed gesmaakt? Hebt u een mooie foto van uw gerecht of heeft u opmerkingen over een recept? Dan kunt u dit delen op http://www.facebook.com/ernasrecepten

print dit recept

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *