Maand: januari 2019

Hutspot met draadjesvlees

Hutspot met draadjesvleesNiks mis met de Hollandse keuken Mijn geheim is: eigenheimers nemen en zelf winterwortelen en uien snijden (geen voorgesneden groente). Samen koken, afgieten en fijnstampen met een scheutje blueband en een lepel suiker. En sucadelapjes nemen, flink bruin bakken in Croma, kokend water erbij en 3 uur...

Appelcaké

Appelcaké 5 kleine of 4 grote eieren minstens 5 minuten mixen op de hoogste stand. Met 230 gram suiker. Dan 210 gram cakemeel toevoegen en kort mixen op de laagste stand. Ik gebruik Koopmans (ik hou niet van de citroensmaak van Honig). Dan 250 gram roomboter op kamertemperatuur erdoor...

Kip Korma

Kip Korma 1 tl kerrie, 1 tl. kurkuma, 1 tl. koriander en 1 tl. gember mengen met 2 el zonnebloemolie. 500 kipfilet in blokjes hier doorheen mengen. Minimaal een half uur laten intrekken. 1 grote ui fijnsnijden en fruiten een beetje olie. 1/2 fijngesneden rode peper (of een kneepje...

Paprikasoep

Paprikasoep 2 teentjes knoflook fijnhakken en met een fijngesneden ui, 5 minuten fruiten in een beetje olijfolie. 3 in stukken gesneden paprika’s en een grote winterwortel toevoegen en 5 minuten meebakken. 1 liter kippenbouillon toevoegen en het geheel 10 minuten laten koken. Pureren en op smaak brengen met paprikapoeder,...

Pasta pesto 1e

Pasta pesto (vegetarisch maar zó lekker) Een bosje basilicum (de blaadjes), 3 teentjes knoflook, 100 gram parmezaanse kaas (aan een stuk, niet van die vieze zakjes) met een flinke scheut olijfolie pureren tot pesto. Bosje groene asperges in stukjes en een handvol sugarsnaps 3 minuten voorkoken en uit laten...

Fudgy Brownies

Fudgy Brownies 350 g pure chocola 250 g roomboter 3 grote eieren 250 g donkerbruine basterdsuiker 80 g bloem 1 flinke theelepel bakpoeder Snufje zout ½ tl vanille-extract(eventueel) Oven voorverwarmen op 175 graden Smelt de chocola (gebruik goede kwaliteit) en de boter samen op een laag vuur. Mix de...

WINactie Studentenkookboek!

WIN ACTIE … Zie de winactie op Facebook. Je gaat voor het eerst op kamers, of je zit al een tijdje op kamers en je bent die eeuwige pizza’s, pita’s en frieten beu. De kookboeken die je moeder meegaf, zijn wel aardig, maar een snelle hap, een lekkere wrap,...

Roti

Roti            (voor 6 personen) 600 gram kippedijen 3 tenen knoflook 1 grote ui in snippers 6 aardappelen, vastkokend 600 gram verse sperziebonen 6 roti vellen 6 hardgekookte eieren 40 milliliter water 1 blikje tomatenpuree (140 gram) 1 theelepel sambal olie 5 eetlepels Kerrie Masala 3 kippenbouillonblokjes De aardappelen en...

Stoofpeertjes

StoofpeertjesGerdie’s recept 1.5 kg stoofperen, bijv Gieser Wildeman 180 g suiker 1 fles rode wijn (0.75 l) 2 kaneelstokjes Schil de peren, halveer en verwijder het klokhuis. Doe de peren in een pan met de wijn, suiker en kaneelstokjes. Breng aan de kook, zet vervolgens het vuur laag en...

Gebakken kabeljauw met witlof en mosterd

Gebakken kabeljauw met witlof en mosterd 300 gram kabeljauwfilet 2 eetlepels bloem 4 struikjes witlof 50 gram boter sap van een halve citroen 125 ml. creme fraiche 1 eetlepel grove mosterd 1 eetlepel gembersiroop versgemalen zout en peper Snijd de kabeljauw in 2 gelijke stukken en bestrooi ze met...