Maand: december 2018

Havermoutkoekjes

Havermoutkoekjes 100 gram havermout, 50 gram zachte boter, 50 gram bruine basterdsuiker, snufje zout, 1 theelepel kaneel, 2 eetlepels water, 0,5 theelepel bakpoeder. Doe alles bij elkaar in een kom en kneed er een mooi deeg van. Beboter een bakblik. Leg van het deeg kleine bergjes op het bakblik...

Geflambeerde banaan

Geflambeerde banaan 4 mooie grote bananen, 4 eetlepels cointreau. Leg de ongeschilde bananen in een hete oven en laat ze daarin liggen tot ze zwart zijn verkleurd. Haal ze uit de oven en haal er met een scherp mes een reep bananenschil in de lengte af. Druppel daar een...

Kniepertjes of nieuwjaars-rolletjes

 Kniepertjes of nieuwjaars-rolletjes Super gezellig om samen met de kinderen te maken rond oud- en nieuw! Bij ons is een traditie geboren! Ook wel bekend als Vegterrolletjes Aantal personen: 8 Ingrediënten: 200 gr suiker 125 gr boter 1 ei 250 gr bloem 1/2 theelepel kaneel Instructies: Los de suiker...

Champignons a la creme

Champignons a la creme 200 gram champignons, 20 gram boter, 1 sjalotje, versgemalen peper, zout, teentje knoflook, tijm, basilicum, rozemarijn, 0,5 dl. slagroom, 0,5 eetlepel peterselie. Snij de champignons in plakjes en smoor ze 5 minuten in de boter met het gehakte sjalotje. Voeg zout, peper en de kruiden...

Roergebakken mihoen met prei en doperwten

Roergebakken mihoen met prei en doperwten 200 gram kipfilet, 250 gram mihoen, versgemalen peper, zout, 1 pot doperwten, 2 eetlepels olie, 25 gram boter, 350 gram gesneden prei, 4 eetlepels ketjap manis, 2 eetlepels kruidenmix voor bami, sambal, 100 gram geraspte belegen kaas. Snij de kip in smalle reepjes....

Voorjaarssla

Voorjaarssla 1 krop sla, 100 gram spinazie, verse dille, dragon en peterselie, 1 zure appel, 1 rettich, 1 ui, 2 hardgekookte eieren, scheutje witte wijn, 2 eetlepels olie, 2 eetlepels azijn, 1,5 theelepel citroensap, 1 eetlepel suiker, versgemalen peper, zout. Scheur de sla in kleine stukjes en doe ze...

Bietjessla met appel

Bietjessla met appel 500 gram gekookte bietjes, 2 zachtzure appels, 1 ui, 4 eetlepels Calve halvamayo. Schil de bietjes en de appels en snij ze in kleine blokjes. Snipper de ui. Doe de bietjes, de appel, de ui en de mayonaise in een schaal en roer alles goed door...

Bourgondische stoofpot

Bourgondische stoofpot 1 bos lente-uien, 3 winterwortels, 250 gram champignons, 40 gram boter, 100 gram spekjes, 700 gram riblappen in blokjes, versgemalen peper, zout, 2 eetlepels mosterd, 1 flesje bier, 1 appel, 2 eelepels maizena, 1 dl. slagroom, 3 eetlepels gehakte peterselie. Snij de lente-uien in stukjes, de wortel...

Varkensvlees met kerrie en Chinese kool

Varkensvlees met kerrie en Chinese kool 300 gram ongepaneerde schnitzel, 50 gram ontbijtspek, 2 uien, 500 gram aardappelen, 200 gram Chinese kool, 25 gram boter, 1 eetlepel kerrie, versgemalen peper, zout, 1 dl. droge witte wijn, 0,5 bekertje creme fraiche, verse peterselie Snij het vlees en het spek in...

Cafe frappe

Cafe frappe 4 dl. melk, 20 gram oploskoffie, 20 gram suiker, 4 bolletjes roomijs, cacaopoeder. Doe de melk, oploskoffie, suiker en het ijs in een mengbeker en mix het goed. Serveer de cafe frappe in glazen en ervoor met cacaopoeder. Geef er een rietje bij....