fbpx

Romige rijst-/kipschotel met spinazie en mozzarella

Romige rijst-/kipschotel met spinazie en mozzarella

4 lente-uitjes en 1 rode paprika in blokjes met 1 Maggi kippenbouillonblokje,
3 gram paprikapoeder,
3 gram zwarte peper en
3 gram knoflookpoeder fruiten in een scheutje olijfolie.

Een klein blikje tomatenpuree toevoegen en even goed verwarmen.
250 gram (droog gemeten) gare basmatirijst toevoegen.

5 kippendijen mengen met een scheutje olijfolie,
5 gram paprikapoeder,
4 gram zout,
5 gram knoflookpoeder en 3 gram zwarte peper.

Bruin en gaar bakken in 25 gram roomboter.

In het bakvet 300 gram spinazie snel laten slinken.
een half Maggi kippenbouillonblokje toevoegen,
60 gram rode pesto,
300 gram gezeefde tomaten en een bekertje room.
kort in laten koken.

rijst in een schaal doen, kip erop leggen, saus erover schenken en een bol mozzarella en wat geraspte kaas.
10 minuten onder de gril zetten en 10 minuten af laten koelen voor je het serveert.

Eet smakelijk! Ik zie u graag terug op ernakookt.nl
Heeft het u goed gesmaakt? Hebt u een mooie foto van uw gerecht of heeft u opmerkingen over een recept? Dan kunt u dit delen op http://www.facebook.com/ernakookt.

print dit recept

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *