fbpx

Arretjes cake

Arretjes cake 2x
(recept van Gerdie)

met diamant vet of kokosolie

2 eieren
200 gram suiker
50 gram cacao
125 gram diamant vet of kokosolie
200 gram Maria bescuit

  1. klop de eieren met de suiker in een kom
  2. voeg de cacao toe
  3. meng het door elkaar
  4. smelt het diamant vet in een pannetje en laat iets afkoelen
  5. roer het gesmolten vet door het cacao mengsel en zorg dat deze goed opgenomen wordt in de massa
  6. verkruimel de bescuit in een theedoek in kleine stukjes, dit kan het beste gedaan worden door er met een voorwerp op te slaan
  7. roer de stukjes door het cacao mengsel
  8. cake blik met vetvrij papier bekleden, het beslag er in doen en glad maken van boven
  9. laat de cake minimaal zes uur hard worden in de koelkast
  10. deze cake dient koud opgediend te worden

Smullen maar …


met roomboter

500 gram pure chocolade
100 gram cacaopoeder
200 gram poedersuiker
500 gram roomboter
1 rol Maria biscuit

Bakblik bekleden met bakpapier. Roomboter en poedersuiker met de mixer tot een gladde witromige massa roeren. Chocolade in kleine stukjes breken en ‘au baine Marie’ of in een pannetje (laag vuur) laten smelten. Ondertussen biscuit naar gewenste grootte verbrokkelen in een grote schaal. Gesmolten chocolade en de cacao bij het botermengsel voegen. Goed roeren! Daarna het mengsel overgieten in de schaal met biscuit. Met een spatel goed mengen. Dit geheel in het met bakpapier beklede bakblik overgieten. Minsten 4 uur hard laten worden in de koelkast.

Het snijden van de Arretjescake gaat het gemakkelijkst met een warm gemaakt, scherp mes als cake net uit de koelkast komt.

Even op kamertemperatuur is de cake op zijn lekkers!

Eet smakelijk! Ik zie u graag terug op ernakookt.nl
Heeft het u goed gesmaakt? Hebt u een mooie foto van uw gerecht of heeft u opmerkingen over een recept? Dan kunt u dit delen op http://www.facebook.com/ernasrecepten

print dit recept

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *