fbpx

Gebakken kabeljauw met witlof en mosterd

Gebakken kabeljauw met witlof en mosterd

300 gram kabeljauwfilet
2 eetlepels bloem
4 struikjes witlof
50 gram boter
sap van een halve citroen
125 ml. creme fraiche
1 eetlepel grove mosterd
1 eetlepel gembersiroop
versgemalen zout en peper

Snijd de kabeljauw in 2 gelijke stukken en bestrooi ze met zout en peper. Wentel de stukken door de bloem. Maak de struikjes witlof schoon en snijd ze in de lengte in smalle reepjes. Smelt de boter in een ruime koekenpan en bak de kabeljauwfilets op matig hoog vuur in 4-6 minuten bruin en gaar, keer ze halverwege. Houd de filets warm onder aluminiumfolie. Bak de reepjes witlof in het bakvet op hoog vuur al omscheppend in ongeveer 3 minuten beetgaar. Roer het citroensap, de crème fraîche, de mosterd en de gembersiroop erdoor en warm het geheel nog ca. 1 minuut zachtjes door. Schep de witlof met saus op 2 warme borden en leg de kabeljauwfilet erop.

Lekker met aardappelpuree

Eet smakelijk! Ik zie u graag terug op ernakookt.nl
Heeft het u goed gesmaakt? Hebt u een mooie foto van uw gerecht of heeft u opmerkingen over een recept? Dan kunt u dit delen op http://www.facebook.com/ernasrecepten

print dit recept

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *