fbpx

Kip in basilicum-kokossaus

Kip in basilicum-kokossaus

2 eetlepels olijfolie,
2 uien,
1 eetlepel versgehakte gember,
600 gram kipfilet,
2 dl. kokosmelk,
1,5 dl. kippenbouillon,
1 eetlepel groene currypasta,
1 bosje verse basilicum,
200 gram peultjes,
2 lente-uitjes.

Hak de uien, snij de lente-ui fijn, de kipfilet en de basilicum in reepjes. Verhit de olie in een wok en bak de ui en 0,5 eetlepel gember circa 1 minuut. Voeg de kip toe en bak die in circa 3 minuten lichtbruin. Schep het mengsel uit de pan en houd het warm. Doe de kokosmelk, de bouillon en de groene currypasta in de pan. Roer dit tot een gladde saus. Voeg 1 eetlepel basilicum en 0,5 eetlepel gember toe en breng de saus aan de kook. Laat de saus op een laag vuur in circa 7 minuten indikken. Voeg de peultjes en het kipmengsel toe en sudder het in 5-10 minuten tot alles gaar is. Breng op smaak met zout en peper. Garneer met de rest van de basilicum.
‘Lekker met rijst.’

Eet smakelijk! Ik zie u graag terug op ernakookt.nl
Heeft het u goed gesmaakt? Hebt u een mooie foto van uw gerecht of heeft u opmerkingen over een recept? Dan kunt u dit delen op http://www.facebook.com/ernakookt

print dit recept

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *