fbpx

Kip in ‘t pannetje

Kip in ‘t pannetje

1 kip van circa 1 kilo,
75 gram boter,
12 sjalotjes,
1 winterwortel in blokjes,
20 geschilde kleine aardappeltjes (vastkokend),
200 gram champignons,
150 gram ontbijtspek (aan 1 stuk),
versgemalen witte peper,
zout,
1 eetlepel peterselie,
droge witte wijn.

Snij het spek in dobbelsteentjes en laat deze op een laag vuur zacht uitsmelten. Bestrooi de kip aan de binnenkant met een beetje zout en vrij veel peper. Smelt de boter en braad de kip mooi goudbruin. Neem de kip uit de pan en houd hem warm. In de braadboter achtereenvolgens de aardappeltjes, worteltjes en sjalotjes goudbruin bakken. De champignons en een beetje wijn toevoegen en even doorwarmen. De kip weer in de pan doen en nog wat zout en peper toevoegen. Met het deksel op de pan zacht gaar stoven. Voor het serveren de spekjes bij de kip scheppen en het geheel bestrooien met peterselie.

Eet smakelijk! Ik zie u graag terug op ernakookt.nl
Heeft het u goed gesmaakt? Hebt u een mooie foto van uw gerecht of heeft u opmerkingen over een recept? Dan kunt u dit delen op http://www.facebook.com/ernakookt

print dit recept

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *