fbpx

Coq au vin

Coq au vin

4 kipfilets,
1 eetlepel olie,
75 gram spekjes,
1 ui,
1 teentje knoflook,
100 gram champignons,
1 eetlepel bloem,
2 dl. rode wijn,
1 dl. kippenbouillon,
1 eetlepel tomatenpuree,
mespuntje tijm,
zout,
versgemalen peper.

Verhit de olie in de wok en bak hierin de spekjes tot ze knapperig zijn. Voeg de in reepjes gesneden kipfilets toe en bak ze goudbruin. Voeg de gesnipperde ui, de gehakte knoflook en de in plakjes gesneden champignons toe en bak het circa 2 minuten. Strooi de bloem erover en laat het 1 minuut garen. Schenk de wijn en de kippenbouillon onder voortdurend roeren in de pan en blijf roeren tot het gerecht licht gebonden is. Roer er tot slot de tijm en tomatenpuree door en laat het nog 5 minuten zacht sudderen.

Eet smakelijk! Ik zie u graag terug op ernakookt.nl
Heeft het u goed gesmaakt? Hebt u een mooie foto van uw gerecht of heeft u opmerkingen over een recept? Dan kunt u dit delen op http://www.facebook.com/ernakookt

print dit recept

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *