fbpx

Chocoladetaart

Chocoladetaart

300 gram pure chocolade van een goede kwaliteit,
100 gram boter,
4 eieren,
100 gram suiker,
200 gram zelfrijzend bakmeel,
0,5 dl. room.De eieren splitsen. 200 gram chocolade in stukken snijden. 3 eetlepels water in een steelpan doen en de stukken chocolade hierin op een heel zacht vuur smelten. De boter al roerend toevoegen. De pan van het vuur halen en de dooiers 1 voor 1 toevoegen. De suiker en het zelfrijzend bakmeel toevoegen en goed doorroeren tot een klontvrij beslag. De eitwitten stijfslaan en door het beslag spatelen. Het beslag in een ingevette vorm gieten en in het midden van de oven op 150 graden circa 35 minuten bakken.
De rest van de chocolade au bain marie laten smelten. De room aan de kook brengen en toevoegen. Opkloppen tot de chocolade mooi blinkt en er de afgekoelde taart mee bestrijken.

Lekker met geklopte slagroom
Bakblik met een doorsnede van 22 cm.

Eet smakelijk! Ik zie u graag terug op ernakookt.nl
Heeft het u goed gesmaakt? Hebt u een mooie foto van uw gerecht of heeft u opmerkingen over een recept? Dan kunt u dit delen op http://www.facebook.com/ernakookt.

print dit recept

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *