fbpx

Maand: mei 2019

Pasta pesto 2e

Pasta pesto Bosje basilicum (de blaadjes), 3 teentjes knoflook, 100 gram parmezaanse kaas (aan een stuk, niet van die vieze zakjes) met een flinke scheut olijfolie pureren tot pesto. Bosje groene asperges in stukjes en een handvol sugarsnaps 3 minuutjes voorkoken en uit laten lekken. Ui in stukjes snijden...

Oud Hollandse poffertjes

Oud Hollandse poffertjes 125 gr bloem, 85 gr boekweit, 1 tl bakpoeder en een snufje zout mengen. 400 ml karnemelk al roerend toevoegen. 2 eieren, 1 voor 1, toevoegen en wachten tot ze volledig opgenomen zijn. Het beslag 10 minuten laten rusten en er dan poffertje van bakken (in...

Romige rijst-/kipschotel met spinazie en mozzarella

Romige rijst-/kipschotel met spinazie en mozzarella 4 lente-uitjes en 1 rode paprika in blokjes met 1 Maggi kippenbouillonblokje, 3 gram paprikapoeder, 3 gram zwarte peper en 3 gram knoflookpoeder fruiten in een scheutje olijfolie. Een klein blikje tomatenpuree toevoegen en even goed verwarmen. 250 gram (droog gemeten) gare basmatirijst...

Chocolade tulband

Chocolade tulband 6 grote eieren, zeker 5 minuten kloppen met 345 gr suiker (het moet dik en wit zijn). 315 gr Koopmans cakemeel toevoegen en kort mixen. 375 gr. gesmolten roomboter toevoegen en kort mixen. Zeker 2/3 in de ingevette tulband doen. 1 el cacao of 3 el gesmolten...