fbpx

Maand: januari 2019

Pasta pesto

Pasta pesto (vegetarisch maar zó lekker) Een bosje basilicum (de blaadjes), 3 teentjes knoflook, 100 gram parmezaanse kaas (aan een stuk, niet van die vieze zakjes) met een flinke scheut olijfolie pureren tot pesto. Bosje groene asperges in stukjes en een handvol sugarsnaps 3 minuten voorkoken en uit laten...

Fudgy Brownies

Fudgy Brownies 350 g pure chocola 250 g roomboter 3 grote eieren 250 g donkerbruine basterdsuiker 80 g bloem 1 flinke theelepel bakpoeder Snufje zout ½ tl vanille-extract(eventueel) Oven voorverwarmen op 175 graden Smelt de chocola (gebruik goede kwaliteit) en de boter samen op een laag vuur. Mix de...

WINactie Studentenkookboek!

WIN ACTIE … Zie de winactie op Facebook. Je gaat voor het eerst op kamers, of je zit al een tijdje op kamers en je bent die eeuwige pizza’s, pita’s en frieten beu. De kookboeken die je moeder meegaf, zijn wel aardig, maar een snelle hap, een lekkere wrap,...

Roti

Roti            (voor 6 personen) 600 gram kippedijen 3 tenen knoflook 1 grote ui in snippers 6 aardappelen, vastkokend 600 gram verse sperziebonen 6 roti vellen 6 hardgekookte eieren 40 milliliter water 1 blikje tomatenpuree (140 gram) 1 theelepel sambal olie 5 eetlepels Kerrie Masala 3 kippenbouillonblokjes De aardappelen en...

Stoofpeertjes

StoofpeertjesGerdie’s recept 1.5 kg stoofperen, bijv Gieser Wildeman 180 g suiker 1 fles rode wijn (0.75 l) 2 kaneelstokjes Schil de peren, halveer en verwijder het klokhuis. Doe de peren in een pan met de wijn, suiker en kaneelstokjes. Breng aan de kook, zet vervolgens het vuur laag en...

Gebakken kabeljauw met witlof en mosterd

Gebakken kabeljauw met witlof en mosterd 300 gram kabeljauwfilet 2 eetlepels bloem 4 struikjes witlof 50 gram boter sap van een halve citroen 125 ml. creme fraiche 1 eetlepel grove mosterd 1 eetlepel gembersiroop versgemalen zout en peper Snijd de kabeljauw in 2 gelijke stukken en bestrooi ze met...

Gehaktspiezen

GehaktspiezenOok geschikt voor op de bbq 250 gram rundergehakt, 1 theelepel basilicum, 1 teentje knoflook, versgemalen peper, zout, 100 gram champignons, 1 rode paprika. Maak het gehakt op smaak met basilicum, de uitgeperste knoflook, peper en zout en draai er balletjes van. Snij de paprika in stukken. Steek om-en-om...

Gegrilde tonijn

Gegrilde tonijnOok geschikt voor op de bbq 400 gram tonijnfilet, versgemalen peper, 4 takjes tijm, 8 plakjes bacon. Snij de tonijn in 4 gelijke stukken. Bestrooi ze met peper. Leg op elke filet 1 takje tijm en wikkel de filet in 2 plakjes bacon. Rooster de tonijn in circa...

Gegrilde kip

Gegrilde kip 1 kip, boter, versgemalen peper, zout. Smeer de kip in met wat boter, peper en zout. Leg hem met de borst naar boven in een oven van circa 190 graden. Laat hem in circa 40 minuten mooi bruin braden en daarna nog 10 minuten rusten in aluminiumfolie....

Aardappelsalade

Aardappelsalade 750 gram stevige aardappelen, 1 bekertje zure room, 1 dl. yoghurt, 1 sjalotje, 1 eetlepel peterselie, versgemalen peper, zout. Kook de aardappelen en laat ze afkoelen. Snij de aardappelen in blokjes. Snipper het sjalotje. Roer een sausje van de zure room, de yoghurt, het sjalotje en de peterselie...