fbpx

Maand: december 2018

Tauge-komkommersalade

Tauge-komkommersalade 250 gram tauge, 1 komkommer in smalle reepjes, 1 eetlepel ketjap, 1 eetlepel olie, 1 eetlepel azijn, 0,5 theelepel suiker, zout, versgemalen peper. Blancheer de tauge 1 minuut. Laat de tauge uitlekken en afkoelen en schep er de komkommer door. Roer een sausje van de ketjap, olie, azijn,...

Franse kaasplateau

Franse kaasplateau Brie president: zacht en romig. Camembert Pays: mild en kruidig. Chaumes: romig en pittig. Entremont Comte: harde kas met en vleugje caramel. Emmental: zoetig en verfijnd. Rochebaron: een zeer milde blauwschimmelkaas. Port Salut: zeer romig. Rouy: fris. Tourree de L’Aubier: romig en fris. Kies een paar soorten...

Karamelsaus

Karamelsaus 100 gram suiker, 5 dl. creme fraiche, 2 eidooiers Doe 80 ml. water met de suiker in een pan en verwarm het tot de suiker is opgelost en de vloeistof begint te koken. Kook de suikerstroop in tot het mooi goudbruin is en licht begint te roken. Neem...

Knoflookchampignons

Knoflookchampignons 60 gram boter, 2 geperste teentjes knoflook, theelepel verse tijm, 0,25 theelepel verse peterselie, 0,25 theelepel verse salie, 3 eetlepels witte wijn, zout, versgemalen peper, 700 gram champignons in vieren gesneden, 4 vers afgebakken pistoletjes doormiddengesneden, 2 eetlepels verse bieslook. Doe de boter in een pan en fruit...

Bitterkoekjes bavarois

Bitterkoekjes bavarois 1 liter melk, 0,5 liter slagroom, 8 eidooiers, 150 gram suiker, 12 blaadjes witte gelatine, 500 gram bitterkoekjes (van de bakker!), 1,5 dl. amaretto. Gelatine in ruim koud water weken. Bitterkoekjes in stukjes snijden en weken in de amaretto. Melk met de helft van de suiker aan...

Kip in hoisinsaus

Kip in hoisinsaus 2 eetlepels olie, 2 kipfilets, 1 struik paksoi, 1 winterwortel, 1 paprika, 1 ui, 1 teentje knoflook, 4 eetlepels hoisinsaus, 2 eetlepels sojasaus. Snij de kipfilet in dunne plakjes, de paksoi in brede repen, de wortel in plakjes en de paprika in stukjes. Snipper de ui...

Limoenmousse

Limoenmousse 2 blaadjes witte gelatine, 1,75 dl. limoensap, 150 gram suiker, geraspte schil van 2 limoenen, 2 dl. magere yoghurt, 2 dl. huttenkase, 1 eiwit, 1 limoen. Week de gelatineblaadjes 10 minuten in ruim koud water en knijp ze daarna goed uit. Verwarm 1/3 van het limoensap en los...

Mango-yoghurtijs

Mango-yoghurtijs 2 grote mango’s, 2 passievruchten, 30 ml. vers sinaasappelsap, 0,5 eetlepel citroensap, geraspte schil van 0,5 citroen, 1 eetlepel suiker, 5 dl. magere yoghurt, verse basilicum. Schil 1 mango en snij hem in stukken. Pureer de mango met de inhoud van de passievruchten, het sinaasappel- en citroensap, de...

Koffie met amaretto

Koffie met amarettoVerse hete koffie, amaretto, versgeklopte slagroom In een grote beker een scheut amaretto schenken. Hete koffie erbij schenken (zonder suiker) en garneren met een flinke toef slagroom. Eet smakelijk! Ik zie u graag terug op ernakookt.nlHeeft het u goed gesmaakt? Hebt u een mooie foto van uw...

IJsbergsla met Italiaanse dressing

IJsbergsla met Italiaanse dressing 1 krop ijsbergsla, 40 gram gorgonzola, 30 ml. olijfolie, 50 ml. slagroom, 20 ml. azijn, 1 theelepel suiker, snufje zout. IJsbergsla in stukjes snijden en in een slakom doen. Ingrediënten voor de dressing mengen en over de sla schenken. Luchtig door elkaar scheppen. Eet smakelijk!...