fbpx

Maand: november 2018

Hangop

HangopRoomyoghurt met vruchten 1 liter volle yoghurt, 2 dl. slagroom, 100 gram witte basterdsuiker, 500 gram verse aardbeien, munt. Een schone theedoek in een zeef leggen en de yoghurt daarin 2 uur uit laten lekken. De slagroom stijfkloppen met de suiker en de uitgelekt yoghurt er doorheen roeren. Serveren...

Kwarktoetje

KwarktoetjeKwark met room en fruit 2,5 dl. slagroom, 4 eetlepels suiker, 500 gram magere kwark, 1 blikje ananasstukjes, 1 blikje mandarijnpartjes. De ananas en de manadarijnpartjes uit laten lekken. De slagroom met de suiker half opkloppen en de kwark erdoor mixen. De ananas en de madarijntjes er luchtig door...

Slagroomtruffels

Slagroomtruffels 1,75 dl. slagroom, 1 eetlepel boter, 175 gram chocolade (de helft puur en de helft melk) van een goede kwaliteit, cacaopoeder. De chocolade fijnhakken. De slagroom met de boter aan de kook brengen en over de chocolade schenken. Goed roeren tot de chocolade gesmolten is en 2 uur...

Aardbeien met limoenmascarpone

Aardbeien met limoen mascarpone 500 gram aardbeien, 1 eetlepel suiker, 150 gram Bulgaarse yoghurt (Mona), 150 gram mascarpone, 1 limoen, 1 eetlepel vloeibare honing, poedersuiker, munt. 1/3 deel van de aardbeien in stukken snijden en met 0,5 dl. water en de suiker al roeren aan de kook brengen. De...

Gestoofd rundvlees

Gestoofd rundvleesRundvlees gestoofd met tomaat en rozemarijn 500 gram riblappen, 25 gram boter, 2 tomaten, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 0,5 eetlepel verse rozemarijn, 2 eetlepels balsamico-azijn, 1,5 dl. Maggi rundvleesbouillon, peper en zout. De tomaten ontvellen, de zaadlijsten verwijderen en in vieren snijden. De ui en knoflook fijnsnijden....

Italiaanse bonensalade

Italiaanse bonensalade Salade van witte bonen met tonijn 2 blikken grote witte bonen, 2 blikken tonijn op olie, 1 komkommer, 1 rode ui, 5 eetlepels olijfolie, 1,5 eetlepel citroensap, 4 eetlepels fijngesneden peterselie, snufje cayennepeper en zout. De witte bonen en de tonijn uit laten lekken. De tonijn in...

Luxe huzarensalade

Luxe huzarensalade 2 eieren, 400 gram aardappels, 1 appel, 3 zoutzure augurken, 10 zilveruitjes, 200 gram gebraden fricandeau, 100 gram doperwten, eetlepel witte wijnazijn, 4 eetlepels Calve halvamayo, 5 gram veldsla, 8 cherrytomaatjes, 3 takjes peterselie, versgemalen peper, zout. De eieren hard koken en af laten koelen. De aardappelen...

Goulash

GoulashComplete maaltijd voor de winter 600 gram riblappen, 2 eetlepels bloem, 100 gram boter, 50 gram magere spekreepjes, 1 grote ui, 2 teentjes knoflook, 2 rode paprika’s, 2 groene paprika’s, 1,5 eetlepel milde paprikapoeder, 1 Maggi rundvleesbouillonblokje, 400 gram tomatenblokjes (blikje), 1 dl. rode wijn, 2 theelepels tijm, 4...

Courgettesoep

Courgettesoep 20 gram boter, 1 fijngesneden ui, 500 gram courgette in kleine blokjes, 1 teentje knoflook geperst, 2 eetlepels bloem, 2 dl witte wijn, ½ liter kippenbouillon, 125 ml crème fraîche, ½ bosje peterselie fijngehakt, ½ bosje basilicum fijngehakt, zout versgemalen peper Verhit de boter in een grote pan...

Soep van Paddestoelen

Soep van Paddestoelen 25 g boter, 1 gesnipperde ui, 1 teentje knoflook, 100 gram grotchampignons in plakjes, 100 gram oleten in plakjes, 100 g oesterzwammen in reepjes, 100 g shii-take in plakjes, zout, peper, 1 dl droge witte wijn, 1 liter kippenbouillon, ¼ liter slagroom In een braadpan de...