fbpx

Maand: oktober 2018

Jachtschotel

JachtschotelEen heerlijke ovenschotel Voor de puree: 1 kilo aardappelen, 2 deciliter melk, 25 gram boter, nootmuskaat, peper en zout Voor de saus: 300 gram uien, 300 gram varkensvlees, 50 gram boter, 5 deciliter water, 1 Maggi runderbouillonblokje, 2 goudreinetten geraspt, 1/2 theelepel kruidnagelpoeder, allesbinder, 2 eetlepels paneermeel. Voor de...

Thais toetje

Thais toetjeRoomijs met gemarineerde banaan en honeypecans 75 gram roomboter, 1 deciliter slagroom, 65 gram donkerbruine basterdsuiker, 4 eetlepels gembersiroop, 2 eetlepels citroensap, 4 bananen, 75 gram gesuikerde pecannoten (honeypacans AH), roomijs Boter, room, suiker, gember en citroensap in circa 2 minuten inkoken tot sausdikte. De bananen in plakjes...

Fruitsalade

Fruitsalade 250 gram blauwe bessen, 250 gram aardbeien, 1 mango, 1 appel, 1 banaan, 3 takjes citroenmelisse, 1 sinaasappel, port Aardbeien halveren. Mango in blokjes snijden. Appel in partjes snijden. Banaan in plakjes snijden. Sinaasappel uitpersen. Fruit mengen en het sap van de sinaasappel en 2 eetlepels port erover...

Chocoladeterrine

ChocoladeterrineLuxe dessert met chocolade en bitterkoekjes 6 bitterkoekjes (van de bakker!), scheutje sinaasappellikeur, 200 gram chocolade van een goede kwaliteit (melk/puur of een combinatie daarvan), 250 gram mascarpone, 4 handsinaasappels, 1 eetlepel suiker, 8 chocoladesticks (Rademaker) Bitterkoekjes in stukjes snijden en besprenkelen met likeur. Chocolade au-bain-marie smelten. Mascarpone en...

Huzarensalade

Huzarensalade Voor de salade: 10 middelgrote aardappelen, 1 klein potje zoetzure augurken, 1 ui, 2 appels, 2 ons achterham, 0,5 theelepel kerrie, 1 theelepel mosterd, 2 eetlepels ketchup, 2 eetlepels curry, 10 eetlepels mayonaise Voor de garnering: hardgekookte eieren, asperges, rolletjes achterham, zilveruitjes, tomaat Aardappelen gaarkoken en fijnstampen. Appels...

Groentensoep

GroentensoepDe echte ouderwetse groentensoep Voor de bouillon: 400 gram runderschenkel, 1/2 ui, 1 worteltje, peterselie, bladselderij, 1 laurierblaadje, stukje foelie, paar peperkorrels, 1 kruidnagel Voor de gehaktballetjes: 75 gram gehakt, 1 eetlepel paneermeel, nootmuskaat, peper en zout Voor de soepgroenten: 1/4 bloemkool, 1/2 ui, 1/4 knolselderij, 100 gram sperziebonen,...

Franse uiensoep

Franse uiensoepEen pittig lunchgerecht 4 grote uien, 25 gram boter, 1/2 theelepel suiker, 3 kruidnagels, 1 laurierblaadje, 1 eetlepel bloem, 1 liter water, 3 Maggi runderbouillonblokjes, 1 eetlepel blanke azijn, 1 stokbrood, geraspte belegen kaas Uien in ringen snijden en lichtbruin bakken in de boter met de suiker, de...

Venkelstamppotje met zalm

Venkelstamppotje met zalm 1 kilo aardappelen, 1 deciliter melk, 25 gram boter, 500 gram venkel, 4 moten zalm, groene pesto, 1 eetlepel fijngesneden maggiplant, zout, peper, nootmuskaat, boter voor het bakken van de zalm Zalm kruiden met zout en peper en dik besmeren met pesto. 1 uur in laten...

Thaise kip met champignons en asperges

Thaise kip met champignons en asperges 4 eetlepels olijfolie, 300 gram kipfilet, 150 gram champignons, 1 teentje knoflook fijngesneden, 6 asperges, 75 gram peultjes, 1 kleine krop paksoi, 3 bosuitjes, 2 eetlepels chinese sojasaus, 2 eetlepels vissaus, peper en zout. Kipfilet in reepjes snijden. Champignons in plakjes snijden. asperges...

Thaise kip met paprika

Thaise kip met paprika 2 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel rode currypasta, 2 rode paprika’s, 500 gram kipfilet, 3 teentjes knoflook, 3 eetlepels oestersaus, 3 eetlepels vissaus, 2 eetlepels donkerbruine basterdsuiker, 4 lente-uien, 100 gram cashewnoten Kip en paprika in reepjes snijden. Knoflook fijnsnijden. Lente-uien in stukjes snijden. Cashewnoten roosteren...